PARTIDUL FORȚA NAȚIONALĂ

MEDIA si COMUNICARE

 

Comunicat de presă: Am demisionat din Partidul România Unită și m-am alăturat partidului Forța Națională în calitate de purtător de cuvânt și vicepreședinte

12.06.2016 Bucuresti _________________________________________________ sigla-partidul-forta-nationala

 

 

Comunicat de presă: Am demisionat din Partidul România Unită și m-am alăturat partidului Forța Națională în calitate de purtător de cuvânt și vicepreședinte

12.06.2016 Bucuresti _________________________________________________ sigla-partidul-forta-nationala

Am demisionat din Partidul România Unită și m-am alăturat partidului Forța Națională în calitate de purtător de cuvânt și vicepreședinte al formațiunii. Consider că Forța Națională reprezintă structura la care trebuie să adere toți cei animați de patriotism pentru ca împreună să reușim coagularea forțelor naționaliste într-un singur for puternic. Vremea dezbinărilor a trecut, acestea au dus naționalismul românesc la înfrângere în alegerile locale, este timpul să ne adunăm în jurul acelorași principii pentru ca împreună să generăm soluțiile de care are nevoie România.
Îi invit pe toți naționaliștii români să se alăture Forței Naționale, partid afiliat la Mișcarea pentru Europa Națiunilor și Libertăților (http://www.menleuropa.eu/), singurul partid naționalist la nivel european.
Partidul Forța Națională este un partid nou înființat (în data de 11 aprilie 2016, în baza hotărârii 63/DEC/P a Tribunalului București) care vrea să schimbe sistemul politic care a jefuit și umilit țara în ultimul sfert de secol și care luptă alături de celelalte partide naționaliste din Europa în cadrul Mișcării pentru Europa Națiunilor și Libertăților pentru salvarea valorilor europene și a respectării suveranității statelor membre ale UE.

Clement Sava
Purtător de cuvânt
Vicepreședinte
Forța Națională
0724 390 963

12.06.2016

 

 

Comunicat de presă: Apel pentru unificarea forțelor Naționaliste

9 iunie 2016 Bucuresti _________________________________________________

 

Susținem „PACTUL PENTRU DEMNITATEA NAȚIONALĂ!”
în vederea regrupării forțelor patriotice în jurul ideilor naționaliste

sigla-partidul-forta-nationalaPartidul Forța Națională este un partid nou înființat (în data de 11 aprilie 2016, în baza hotărârii 63/DEC/P a Tribunalului București) care vrea să schimbe sistemul politic care a jefuit și umilit țara în ultimul sfert de secol.

Atașat valorilor democratice și susținător al statului de drept, Partidul Forța Națională este o formațiune politică de orientare național-creștină, fiind un apărător intransigent al identității naționale și al valorilor tradiționale ale poporului român.

Partidul Forţa Naţională respinge abordările extremiste, rasismul, incitarea la violenţă, şovinismul şi xenofobia.

Partidul Forţa Naţională se manifestă ca o forţă protectoare a naţiunii române faţă de orice fel de abuz intern sau extern, precum şi faţă de orice manifestare  antiromânească.

Partidul Forța Națională este afiliat în plan european la grupul ENF (Europa Națiunilor și Libertății) din Parlamentul European. Fără să fie un partid antieuropean, partidul Forța Națională consideră ca actuala funcționare a Uniunii Europene condamnă România la un statut de rang secund, de periferie. Din acest motiv, noi milităm pentru o resetare a funcționării Uniunii Europene în așa fel încât toate statele membre să poată coopera în condiții de deplină egalitate.

Partidul Forța Națională s-a bucurat, de la înființare, de susținerea permanentă a lui Laurențiu Rebega, membru al Parlamentului European și vicepreședinte ENL, de aceea partidul nostru este primul care răspunde apelului formulat de acesta în scopul regrupării tuturor forțelor patriotice în jurul ideilor naționaliste, pentru încheierea unui PACT PENTRU DEMNITATEA NAȚIONALĂ!                                            
Partidul Forța Națională se alătură acestui demers în numele idealurilor naționale, al tradițiilor europene și creștine și în scopul apărării valorilor și intereselor fundamentale ale societății românești.

Dorim, din această poziție, să prezentăm societății românești, tuturor celorlalte partide și formațiuni politice, o agendă de lucru prin care să definim o platformă comună și modalitățile de cooperare în vederea alegerilor parlamentare din toamna acestui an.

Marea noastră convingere, care ne obligă la un angajament fără rezerve, este tocmai nevoia de coagulare a tuturor forțelor patriotice pentru a produce o altfel de societate bazată pe toate oportunităţile unice pe care le oferă poziția geostrategica, resursele, dar și cultura și condiţia noastră europeană.

Considerăm că este nevoie de o desprindere definitivă şi irevocabilă de mentalul reacţionar al unui trecut continuu şi să producem propriul destin naţional într-o Europă a Naţiunilor, a Naţiunilor Unite şi Solidare, capabile de a garanta existenţa, prosperitatea şi pacea cetăţenilor lor. Această şansă nu poate sta sub semnul unei opţiuni, ci a unei obligaţii de conştiinţă faţă de viitorul generaţiei copiilor noştri. 

Înfruntând toate primejdiile, prin gândurile și faptele noastre,
ROMÂNIA EXISTĂ!

 fondatorii

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL
FORȚA NAȚIONALĂ
9.06.2016

 

 

Comunicat de presă: Pentru o Uniune Europeana a Națiunilor

25 Aprilie 2016 Bucuresti _________________________________________________

Comunicat de presă Pentru o Uniune Europeană a Națiunilor Partidul Forța Națională salută Conferința internațională „Europa noastră – Europa națiunilor”, eveniment care a avut loc la Sinaia, sâmbătă, 16 aprilie, în organizarea Mișcării Europa Națiunilor și Libertăților din Parlamentul European și a eurodeputatului român Laurențiu Rebega. Desfășurarea acestui eveniment în România este o recunoaștere a importanței țării noastre între națiunile Uniunii Europene. În același timp, este un îndemn adresat tuturor forțelor patriotice din România de a găsi o platformă de colaborare în scopul reprezentării corecte, dobândite prin alegeri democratice, a curentului ideologic național în instituțiile românești și europene. La numai câteva zile de la înființare, partidul Forța Națională este mândru de a fi participat la această Conferință și de a fi primit, astfel, o consacrare a existenței sale în spațiul public. Partidul nostru militează pentru o întărire a suveranității statelor membre ale UE în fața instituțiilor de la Bruxelles. Această descentralizare ar permite o acțiune mai rapidă și mai specifică a autorităților naționale în fața unor probleme care, în ultimul timp și tot mai evident, exced deciziile luate de instituțiile europene. Totodată, întărirea suveranității statelor membre ar crește responsabilitatea guvernelor naționale în fața propriilor cetățeni și ar permite o reconfigurare profundă a clasei politice și a partidelor. Cel puțin în cazul României, este evident că politicienii din partidele de centru își justifică inactivitatea și lipsa cronică de viziune pasând responsabilitatea pe instituțiile de la Bruxelles. Slăbiciunea partidelor politice, lipsa de control democratic asupra serviciilor secrete, imprevizibilitatea mișcărilor de stradă și guvernul „tehnocrat” sunt semne grave ale unei patologii a guvernării și a unei derive a statului de drept. Subliniem, însă, că partidul nostru nu susține o desființare a Uniunii Europene. Se vor împlini, în curând, șapte decenii de existență a pieței comune. Funcționarea acesteia a produs consecințe profunde în economiile și societățile statelor membre. Europa nu se poate întoarce în 1950! Dar este clar că în ultimii ani deciziile dogmatice de la Bruxelles au adus dezechilibre majore și au creat mari tensiuni în și între statele membre. Dacă vrem ca Uniunea Europeană să nu devină un imperiu al birocrației absurde, se impune o reformă profundă. Și aceasta înseamnă o întoarcere la bază, la state naționale puternice și la democrație. Partidul Forța Națională s-a născut în acest spirit și va milita pentru o Uniune Europeană a Națiunilor!

Departamentul de comunicare al partidului Forța Națională

 

Înființarea partidului Forta Națională

25 Aprilie 2016 Bucuresti _________________________________________________

PARTIDUL FORŢA NAŢIONALĂ În data de 11 aprilie 2016, în baza hotărârii 63/DEC/P, a Tribunalului Bucureşti a luat fiinţă partidul Forţa Naţională. Partidul Forţa Naţională este un partid modern, ataşat valorilor democratice, susţinător al statului de drept. Partidul Forţa Naţională este o formaţiune politică de orientare naţional – creştină, fiind un apărător intransigent al identităţii naţionale şi al valorilor tradiţionale ale poporului român. În acelaşi timp, partidul Forţa Naţională respinge abordările extremiste, rasismul, incitarea la violenţă, şovinismul şi xenofobia. Noi considerăm că a-ţi iubi patria nu poate însemna ura faţă de alţii. Naţionalismul nostru se bazează pe conceptul de cetăţenie, iar acesta, la rândul său, este expresia comunităţii în care au trăit, laolaltă, de sute de ani, români, maghiari, germani, romi, evrei şi alte etnii şi care constituie, azi, naţiunea română. Partidul Forţa Naţională se manifestă ca o forţă protectoare a naţiunii române faţă de orice fel de abuz, intern sau extern, precum şi faţă de orice manifestare antiromânească. Partidul Forţa Naţională consideră că trebuie întărit rolul statului, ca garant al identităţii naţionale şi, în consecinţă, trebuie revigorate pârghiile suveranităţii naţionale. Partidul Forţa Naţională este afiliat în plan european la grupul ENF din Parlamentul European. Fără să fie un partid antieuropean, partidul Forţa Naţională consideră că actuala funcţionare a Uniunii Europene condamnă România la un statut de rang secund, de periferie. Din acest motiv, noi milităm pentru o resetare a funcţionării Uniunii Europene, în aşa fel încât toate statele membre să poată coopera în condiţii de deplină egalitate.

Trăiască Forţa Naţională!

Trăiască România!

Secretar General interimar Mircea Găinușă

 

 

Întâlnirea cu diaspora, un succes!

14 Martie 2016 Bruxelles _________________________________________________

   

Laurențiu Rebega, membru al Parlamentului European și Vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertăților, s-a întâlnit luni, 14 martie 2016, cu românii care lucrează în Bruxelles și care au înțeles că atât în politica europeană, cât și în cea românească e nevoie de un suflu nou.
Discursul rostit de eurodeputatul Laurențiu Rebega în fața simpatizanților Mișcării Forța Națională, al cărei inițiator este, a fost un real succes. Reprezentanți ai diasporei, din toate categoriile de vârstă, au socializat mai bine de o oră cu europarlamentarul Laurențiu Rebega, pe care îl susțin. Legătura specială pe care aceștia o au cu inițiatorul Mișcării Forța Națională se bazează pe același set de principii: România europeană este o Românie a tradiției, a libertății autentice, a identității naționale cu toate atributele ei, angrenată într-o politică europeană multipolară, care să respecte ideea de stabilitate și siguranță națională.